11 kérdés ami egy eladó telek megvásárlása előtt felmerül

Ezeket a kérdéseket teszik fel ügyfeleink a leggyakrabban. 

Szolgáltatásaink

Építész tervezés

Építészeti és generáltervezés

Generálkivitelezés

Generálkivitelezés az első kapavágástól ajtónyitásig

Építész tanácsadás

Építész műszaki és építésjogi tanácsadás

Építési telek átvilágítása

Építési telek vásárlása előtti tanácsadás

Építészet. Telekvásárlástól az ajtónyitásig.

Eladó telek megvásárlása előtt érdemes telket műszakilag is átvilágítani

Év tervezési tapasztalat

Megtervezett lakóépület

Azért fontos ez, mert a telek paraméterei befolyásolják, milyen épületet építhetsz rá. Jogosult vagy-e ÁFA kedvezményre, egyáltalán lehet-e rá építkezni. Ezen felül érdemes tudni milyen építkezésen kívüli tevékenységek várnak rád vásárlás után az adott telekkel kapcsolatosan. Ezen az oldalon erről adunk bővebb tájékoztatást. Milyen hibák lehetségesek? Milyen megoldásokkal tudod kezelni ezeket a kockázatokat? Erre adunk választ. 

1. Miért fontos az eladó telek vásárlás előtti átvizsgálása? 

Egy eladó telek rengeteg problémát rejthet, hiszen sok esetben ezek a buktatók valahol az apróbetűs részekben vannak. Ezek később azt határozzák meg, hogy mekkora házat tudsz építeni az eladó telekre.  Lehet lapostetős? De felmerülhet problémaként, hogy építési tilalom van a területen, nincsenek közművek az utcában.

 

luxus ház okos otthonnal 3

Hívj:

(70)209-29-99

Nem is gondolnád, de még az is okozhat problémát számodra, hogy a szomszéd miként építkezett. Nézzük milyen problémák is adódtak eddigi szakmai életünk alatt

 • Az eladó telek vásárlásakor az ügyfélnek kinn a helyszínen a szomszéd telket mutatták meg. A valóságban a saját telke felett egy magasfeszültségű vezeték haladt át és nem tudott rá építkezni. Ez már csak a tervezés során derült ki.
 • Szabályozással érintett az eladó telek. Ez azt jelenti, hogy a tervezés megkezdése előtt a telekhatárokat módosítani szükséges. Ez megváltoztatja a telek területét, geometriáját, ami alapjaiban akadályozza a tervezést. Ezen felül akár egy éves folyamat is lehet, mire ezt rendezed
 • Nincsen közműbekötés. Sőt az utcán sincsen közműhálózat. Lehet, a kiépítését nem engedélyezik, mert az utcai útburkolat támogatott pénzből épült meg, ezért bontási tilalom van rá.
 • Lapostetős épületet szeretnél, de nem engedi a helyi előírás
 • Nem lehet akkora épületet építeni az eladó telekre, mint amekkorát elképzeltél
 • A szomszéd szabálytalanul építkezett és ez korlátozhat téged a beépíthetőség adottságaiban.
 • Olyan épület épült az eladó telken, ami hivatalosan nem létezik, engedély nélkül épült.

És a lista szinte végtelen. Ahány telek, annyi probléma adódhat.

2. Ki tudja elvégezni az eladó telek átvizsgálását?

Elméletileg akár Te is. A mielotttelketveszel.hu oldalon pl. tudsz rendelni egy segédletet. Ez a legfontosabb vizsgálatokon végig vezet. Tudsz segítséget kérni a hatóságtól is (bár nekik nem ez a dolguk). Akár tőlünk is megrendelhetsz egy eladó telek átvilágítási munkát.

 

Azt javasoljuk mindenképpen szakemberrel konzultálj és végeztesd el a telek teljes átvilágítását

 

Jelenleg egy épület megépítését hozzávetőlegesen 70 törvény és rendelet szabályozza. Önmagában hiába olvasod el ezeket a jogszabályokat a vásárlás előtt. Nagy eséllyel nem fogod tudni magadtól megtalálni a műszaki szakmai összefüggéseket az előírásokkal. Egy tapasztalt szakember, ha ismeri az eladó telek paramétereit, meg tudja mondani, mi várhat rád. Ehhez azért ismernie kell, hogy pontosan mi a célod az eladó telekkel. Rengeteg olyan apróbetűs rész lehet, amire nem is gondolsz és a generálkivitelezés során derül ki, hogy probléma van.

3. Miért fontos, hogy szakember végezze az eladó telek átvilágítását.?

Hívj:

(70)209-29-99

Mert nem csak az eladó telek közvetlen adottsága számít.

Egy eladó telek új vásárlójaként azt feltételezem, építkezni szeretnél rá. Szakember igénybevétele ebben a fázisban azért fontos, mert nem csak az eladó telek közvetlen adottságait fogja vizsgálni.

Vizsgálni szükséges pl.: van-e közműbekötés, vagy hány százalék építhető be. Egy szakember azt is megvizsgálja az eladó telek esetében, hogy későbbiekben milyen rejtett, nem várt problémák adódhatnak. A teljesség igénye nélkül néhány:

 • van-e építési korlátozás
 • van-e olyan szabálytalanság akár a szomszédnál, ami megakadályozza a beépítés lehetőségét
 • rejt-e kockázatot a talajszerkezet, talajvíz összetétele
 • a jogilag kijelölt telekhatár egyezik-e a valósággal

 

Ebből mi további 109 pontot vizsgálunk meg. Ha ezt a vizsgálatot hozzáértő mérnök végzi, rengeteg olyan információt tudhatsz meg. Ezek az információk a későbbiekben számottevő kiadásoktól menthetnek meg. Persze attól, hogy valami nem stimmel, még lehet jó az eladó telek. Mi azt hangsúlyozzuk, hogy legyél tisztában a vásárláskor az eladó telek adottságaival.

 

4. Milyen jogszabályok határozzák meg, hogy mint tudsz építeni az eladó telekre?

Kicsit korábban már említettem, de most megismétlem magam. Ma Magyarországon több mint 70 törvény és rendelet szabályozza az építőipar működését.

Természetesen nem mind vonatkozik rád. Egy gyakorlott építész tervező tudja mit kell figyelembe venni. Most itt felsorolom a legfontosabbakat:

Miért fontosak az eladó telek megvásárlása előtt ezek a jogszabályok?

 

Pusztán azért, mert ezek szabályozzák, hogy mint építhetsz meg az eladó telekre. Te is láthatod, hogy több rendelet egyidejű összefüggését kell vizsgálnia a szakembereknek.

Ezekből a jogszabályokból az eladó telek vizsgálata során pedig ki tudjuk szűrni, hogy pontosan mit építhetsz meg.

Mi azt kérjük: Legyen elképzelésed arról mit szeretnél építeni, cserébe megmondjuk, lehetséges-e. Továbbmegyünk. Ha valamiért nem lehet, abban is segítünk, hogy milyen kompromisszumokat kell megköss célod elérése érdekében.

Egy szakmai vizsgálattal nagyon sok bosszúságtól és tízmilliókban érthető váratlan kiadásoktól tudsz megszabadulni. Vagy ha megszabadulni nem is, de ezeket előre megismerni megtudod. Így leszel biztonságban az eladó telek megvásárlásakor. De ne feledd a döntés a Tiéd lesz.

5. Milyen hibákat követhetsz el egy eladó telek megvásárlásakor.

Hívj:

(70)209-29-99

Az ember emocionális lény, így érzelmei alapján dönt. Ez normál esetben sokat segít a mindennapi életben. Így gyorsan tudsz döntéseket hozni, azonban nem szabad pusztán az érzelmekre támaszkodni egy több tíz, akár százmilliós pénzköltés során.

A legfőbb hiba az érzelmi alapon történő telekvásárlás.

Azonban nem ez az egyetlen. De ebből eredeztethető a többi. Amikor beleszeretünk az eladó telekbe, akkor hajlamosak vagyunk racionális tényeket figyelmen kívül hagyni. Ezek viszont olyan tények, melyek meghatározzák később az építkezést. Rengeteg ilyen hiba előjöhet egy eladó telek megvásárlása során.

Az eladó teleknek nincsen közműbekötése

Ez egy megoldható probléma. Pusztán annyi a kérdés, hogy a költségvetésbe belefér-e egy közműfejlesztés. Ideális esetben csak az eladó telekre nincsen bekötve a közmű, de az utcában elfut előtte. A probléma akkor van, ha csak több száz méterrel odébb található meg.

Az eladó telek valós és hivatalos jogi telekhatára eltér egymástól

Ez a majdani épület kitűzésekor okozhat gondot. Ilyenkor előfordulhat, hogy véletlen a szomszéd telkére építkezünk, ami később jogi bonyodalmakat vonhat maga után. Ezt mindenképpen célszerű kezelni még az új épület tervezése előtt. Az adásvételi árba pedig az eljárás költségét célszerű belekalkulálni. Szerencsére ez is viszonylag könnyen kezelhető probléma.

Telekalakításai kötelezettség van a telken

Ez azt jelenti, hogy a helyi önkormányzat egy darabot az eladó telekből elvesz későbbi hosszú távú céljai érdekében. Ilyen cél pl. az úttest szélesítése. Ilyenkor úgynevezett telekalakítási kötelezettséget határoz meg. Ennek folyamán az eladó telekből le kell vágni egy darabot. Az így kialakult csökkent méretű telken lehet ezek után építkezni. Ennek hiányában engedélyeket sem lehet beszerezni. Szerencsére ez egy csupán egy általános folyamat, melyet könnyű kezelni, de időbe telik.

Közműszolgáltató vezetéke átszeli a telket

Gyakran találkozni ezzel a problémával. Ugyanis ezen vezetékeknek van egy úgynevezett védőtávolsága. Ezen védőtávolságon belül pedig építési tevékenység nem végezhető. Ha átmegy egy vezeték a telken, az persze nem mindig probléma. Lehet egyáltalán nem is fog zavarni téged. Ehhez ismerni kell, pontosan mi a célod a telekkel. Megoldás lehet a közműkiváltás, ami egy költséges és hosszadalmas folyamat. Egy részletes vizsgálat végén mi javaslatot teszünk arra, hogy van-e értelme az eladó telek megvásárlásának.

Osztatlan közös tulajdonú a terület, nincsen szabályozva a felhasználás és beépítés feltétele

A baj annyi, hogy amikor építkezni akarsz, akkor ahhoz mindegyik tulajdonosnak hozzá kell járulnia. Ha az osztatlan tulajdon másik fele nem közeli rokon, barát, akkor itt azért adódhatnak bonyodalmak. Pl.: Ki mennyit építhet. Szerencsére ezt egy használati megállapodással már az adásvétel előtt le lehet tisztázni. Csak akkor vedd meg az eladó telket, ha ez az adás-vétel előtt már tisztázott. Ha nincsen tisztázva, akkor a telek eladóját kérd meg abban, hogy ezt az ügyet tisztázza. Nagyon nem mindegy, hogy az eladó telekre 10, vagy 300 m2 házat építhetsz. A megállapodás tartalmának kidolgozásába javasoljuk vonj be építész szakembert. Így a pontos beépítési paraméterek előre lehet tisztázni.

Szomszéd szabálytalanul építkezett

Sajnos, amit a szomszéd csinál az meghatározhatja azt is, amit Te megtehetsz. Az eladó telek ilyen szemszögből is rejthet kockázatokat. Ha pl. a szomszéd a telek határához túl közel építkezik, az számodra károsan csökkentheti, a terület felhasználását. Magyarul kisebb területen helyezheted el a házad, vagy akár el sem helyezheted.

Nagyon meredek az eladó telek lejtése

Ez önmagában nem olyan probléma, ami bármit megakadályozna. Addig semmiképpen, amíg a pénztárcádban egy fekvő nyolcas van. Azt kell tudni, hogy a meredekebb telek minden esetben magasabb építési költséget von maga után. Ez logikus, hiszen több földet kell megmozgatni. Ezzel együtt bonyolultabb lesz az épület szerkezet is. A terep dőlésszögével hatványozottan emelkednek az építési költségek. A linken látható épület egy mered domboldalon készült Gödöllőn.

Az építési költsége a hagyományoshoz képest kb. 25% volt magasabb. A terület lejtése közel 20% volt (azaz 1m-en mért vízszintes területen 20cm-et emelkedett a telek. Összehasonlítás kedvéért a 45 fokos dőlés 100% lejtésnek felel meg)

Magas a talajvíz szintje, rossz a talaj minősége az eladó teleknek

Később a tervezés során szükséges figyelembe venni a talajvíz szintet. Magas talajvíz esetén pl. nem javasoljuk a pincét (persze ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne építeni. Pusztán pénz kérdése). Különböző talajviszonyok esetén más alapozási módot fogunk javasolni az épület alá. Ez viszont módosítja az építés költségét. Az eladó telek megvásárlása előtt ezért fontos, hogy tájékozódjunk ilyen téren.  A növekvő költségekről már ekkor lehet tájékozódni. Bár pontos költségeket mi sem tudunk mondani.

Nincsen közútkapcsolata az eladó teleknek

Pedig, ha közút kapcsolata nincsen a teleknek, akkor építkezni sem lehet rá. Ezt az egyik rendet írja elő. Ezért ez is a vizsgálat része kell, hogy legyen. Ez a pont nagyon triviálisnak tűnik. Megtörtént: Volt egy esetünk, ahol az eladó teleknek volt ugyan közútkapcsolata első ránézésre. Amikor jobban belemélyedtünk a vizsgálatba, akkor kiderült, hogy ez a látszat volt. Az utcának, amiről nyílt a telek hivatalosan nem volt csatlakozása másik utcához. A valóságban be lehetet jutni, de jogilag az utca mindkét vége zsákutca volt. Nem kell megijedni, ezt is lehet kezelni, de időt kell szánni rá.

Túl szűk az utca, ami nehezíti az építkezés szervezését

Ez nem építésjogi probléma, azonban bosszúságot okozhat az építkezés alatt, ha nem tud bemenni a szállító teherautó. A megközelíthetősége az eladó teleknek ritkán merül fel az adás-vételkor. Megnöveli az építési költségeket, ha a nagy teherautók helyett csak kisautókkal lehet a téglát kiszállítani. Extrém eset, ha hegyoldalra akarunk építkezni és út sem visz oda. Lehet látni építkezéseket Ausztriában, ahol helikopterrel viszik fel az építőanyagot a helyszínre. Óránként több ezer EURO-ért… Volt, hogy amiatt kellett elvessünk tervezés során egy építési módot, mert a falpanelokat nem tudtuk felvinni az építési telekre.

Régészeti területen van az eladó telek

Ez nem kizáró ok az építkezésre, azonban lassíthatja azt, ha kifordul a korsó a földből. Ezért az eladó telek vásárlása előtt célszerű ezzel tisztában lenni. Van olyan építési megoldás, amellyel ez a probléma áthidalható

Építési korlátozással érintett az eladó telek

Ez sajnos a legkeményebb dió. Ilyen korlátozás több szempontból is előfordulhat. Kiírhatja az önkormányzat az építkezés tilalmát többek között. De az is előfordulhat, hogy megépíted a házat, de a közműszolgáltató nem alakít ki új bekötést. Ez okozza a legtöbb fejtörést, mert gyakran még a hatóság sem árulja el ezeket a dolgokat. Mi is célzottan szoktunk erre rákérdezni Fenti felsorolás okán célszerű szakemberrel megvizsgáltatni az eladó telket szerződéskötés előtt.

6. Milyen szempontokat kell megvizsgálni az eladó telek paraméterei közül?

Hogy erre válaszolni tudjunk, ismerni kell pontosan mit szeretnél építeni az eladó telekre.

A telek átvizsgálása során rengeteg olyan szempont is felmerülhet, amire előre nem gondoltunk. Ez azért van, mert szakmai összefüggéseket is figyelembe kell venni.

Alap esetben a fenti bekezdésekben lévő lista megfelelő támpont lehet, de ezen felül még akár 100 paraméter is szóba jöhet. A vizsgálatok bonyolultsága és az eladó telek egyediségei miatt hoztuk létre a Mielőtt Telket Veszel szolgáltatásunkat. Ennek keretében 109 paramétert vizsgálunk át részletesen.

7. Hogyan befolyásolja az építkezésedet az eladó telek adottsága

Hívj:

(70)209-29-99

 

Korábban már tisztáztuk, hogy az építési telekre, és az arra építhető építményekre szabályok vonatkoznak. Ezen szabályok a telket úgynevezett övezetekbe sorolják és pontosan rögzítik mit lehet rá építeni. Többek között így megadják azt is, hogy:

 • hány négyzetméteres lehet a ház
 • hány szintet lehet rá építeni
 • hány lakást lehet kialakítani
 • lehet-e lapostetős
 • milyen megjelenése kell legyen
 • hova tehetjük az épületet a telken
 • milyen magas lehet az épület

Ezek mind-mind számítanak.

Fontos az is, hogy ismerd a célodat.

Más telek lehet alkalmas számodra, ha befektetési céllal mini társasházat tervezel és más, ha saját otthonod megteremtése a célod. A fenti paramétereket szakmai nevekkel is ellátták így egy eladó telek paraméterei közül a fontosabbak:

 • beépítési százalék: azt határozza meg, hogy az eladó telek hány százalékát építheted be.
 • zöldfelület: azt határozza meg, hogy az eladó telek hány százaléka kell, hogy építkezés után zöld terület (pl. füves, fás bokros) maradjon
 • építménymagasság: azt határozza meg, hogy átlagosan milyen magas lehet az épület. (Ez az érték nem egyezik az épület legmagasabb pontjával. Ennek van egy bonyolult számítási metódusa, amit nem kell ismerj)
 • rendeltetési egységek száma: ez azt jelenti, hány különálló lakás, üzlet stb. alakítható ki. Lényegében azt jelenti hány lakásos házat alakíthatsz ki (de pl. lehet egy épületben üzlethelyiség és lakás is. Ezeket ilyenkor összeadjuk)

Más is felboríthatja az építkezést a terveimhez képest?

Természetesen igen. Mint fentebb is írtam fontos paraméter lehet a eladó terület teherautóval való megközelíthetősége, a terep lejtése, a talaj összetétele, a talajvíz szintje. Ezek mind-mind befolyásolják az eladó telek értékét és felhasználhatóságát.

8. Mennyit ér az eladó telek valójában?

Mi építészmérnökök vagyunk. Ezt nem a mi dolgunk megmondani. Mi azt tudjuk vizsgálni, mit építhetsz rá. Ezek alapján Te pedig azt tudod eldönteni, számodra megfelelő-e. A telek értékét az értékbecslő határozza meg.

A legfontosabb paraméter az eladó telek kapcsán

Egyik vállalkozó ismerősöm azt mondta, az eladó telek árát három tényező határozza meg:

 1. Hol van a telek
 2. Hol van a telek
 3. Hol van a telek…

 

Természetesen kicsit túlzott, de tény és való, hogy ez a legfontosabb tényező:

Hol van az eladó telek

 

Hiszen nem mindegy, hogy jó közlekedési kapcsolatokkal van-e ellátva a környék. Van-e buszmegálló, bolt a közelben. Számít az is, hogy milyen emberek laknak a környéken, milyen a telek panorámája. Ezek mind a helyszínnel összefüggő értékmódosító tényezők. Van azonban egyéb is, ami módosítja a telek értékét. Ezt a feladatot értékbecslő tudja elvégezni.

 

Mit lehet építeni az eladó telekre

 

Hiszen a telekvásárlás célja elsősorban egy építkezés lesz. Ha befektetni szeretnél, nem biztos, hogy egy családi házas építési övezet a legjobb választás (bár lehet az is, ez helyzet függő). Ebből következik, hogy más ára lesz annak a teleknek, amire egy 50 lakásos társasházat lehet építeni és más ára annak, amelyikre ötöt. Ekkor már a telekvizsgálat is átfordul egy gazdasági számításba. Ilyenkor kell elkezdeni hozzáadni a számításhoz az egyéb változókat. Mennyibe kerül bekötni a telekre a vizet, az áramot? Hogyan lehet kialakítani útbehajtót? Mekkora költséget okoz a magas talajvíz, ha mélygarázst akarunk építeni? Persze, ha nem befektető vagy, akkor mások lesznek az elsődleges szempontok. Lehet egy medence építésének lehetősége számít neked. Az is lehet, hogy egy pici telken kedvezőtlen adottságok mellett nem tudod a kellő méretű épületet megépíteni. Találkoztunk olyannal, aki egy “minifalut” szeretne. Benne külön családi házzal, külön garázs épülettel, külön szállásépülettel. Ekkor az is számít, hány épületet lehet egyáltalán az eladó telekre építeni.

9. Hogyan hat a generálkivitelezés árára az eladó telek adottsága?

Hívj:

(70)209-29-99

Minden egyedi!

Az építőiparnak van egy sajátossága. Mégpedig az, hogy minden termék minden esetben egyedi.

Ez azt jelenti, hogy soha nem készül el két teljesen egyforma ház. Ez abból ered, hogy minden esetben mások a körülmények. Lehet, hogy maga az épület – pl. egy előregyártott könnyűszerkezetes ház – teljesen ugyanúgy néz ki. Teljesen egyforma, legalábbis minden, amit a gyárban előre megcsinálnak.

Azonban a telek megközelíthetősége, lejtése, mérete, építésjogi előírások, az időjárás a legtöbb esetben különböznek.

Ezért minden esetben igaz, hogy egy épület egyedi. Persze az egyediség mértéke minden épületnél eltérő. Az előregyártott házak nagyrészt egyformák, inkább csak alapozásban térnek el, de mindig eltérnek.

Mivel minden telek egyedi, ezért az eladó telek adottsága minden esetben kihatással van az építkezés költségére.

Az építkezés költségét pl. minden esetben módosítja a terep lejtése. Meredekebb telekre drágább építkezni, mert több földet kell megmozgatni. Sőt általában még a megépítendő szerkezet is bonyolultabb, drágább. Ez máris drágítja az épületet: Pedig maga az épület földből kilátszó része lehet teljesen egyforma egy sík terepen lévő épülettel. Mégis többet fogsz fizetni 30%-kal.

Terep lejtése

nagyobb lejtés, több földmunka, bonyolultabb szerkezet. Így biztosan költségesebb lesz az építkezés. Általában a több földmunka, költséges vasbeton szerkezetet eredményez. Ezen felül különleges gépészeti megoldásokat szükséges megépíteni. (Ha az utca magasabban van, a szennyvizet fel kell juttatni a magasan fekvő utcai csatornába).

Magas talajvízszint

módosíthatja az alapozás megépítésének technológiáját. Ha pincét akarsz, akkor az költségesebb lesz a szükséges vízszigetelés miatt. Ha olyan a talajvíz kémiai összetétele, akár még speciális betonra is szükség lehet.

Szennyezett a talaj

ebben az esetben kármentesíteni kell. Az pedig egy igen költséges dolog. Ennek ára a szennyezés típusától függ

Meglévő épület van a telken

Ezt sok esetben bontani szükséges, melynek szintén költségei vannak. Ezen felül, ha esetleg pala fedés van az épületen, akkor azt veszélyes hulladékként szükséges kezelni

Nem hajthat be teherautó az utcába

Bizonyos esetekben korlátozzák az autók méretét, amik behajthatnak az utcában. Ezért az építkezés idejére felmentést kell kérni és fizetni kell érte a helyi önkormányzatnak. Nem egy egetverő költség, de papírmunka is van vele

Közművek

természetesen emeli az építkezés költségét, ha nincsenek bekötve a közművek. Azonban érdemes azzal is foglalkozni, hogy a legközelebbi csatlakozási lehetőség merre van. Az is nehezíti a dolgot, ha a megépítendő épület alatt megy át egy közművezeték. Ebben az esetben ezt át kell építeni.

Sűrű a növényzet

ebben az esetben irtani szükséges, bizonyos esetben akár védett fák is lehetnek a területen. Bármilyen fát nem lehet csak úgy kivágni a telken. A fakivágásról külön rendelkeznek az önkormányzatok

Ezen pontokon felül azonban más is kihatással lehet az építés árára.

10. Hogyan mehetek biztosra, mielőtt az eladó telek árát kifizetem?

Az építész és a szakági tervezők

Mi azt javasoljuk, hogy kerüljön az adás-vételi szerződés előtt az eladó telek teljes átvilágításra. Ebben két ember tud segíteni:

 • Építészmérnök, aki érti a műszaki és építésjogi összefüggéseket és következmények (nézd meg a mielőtt telket veszel szolgáltatásunkat
 • Ügyvéd, aki megírja a szerződést.

Sőt szerencsés, ha a két szakember összebeszél, hogy a szerződéses feltételek minden esetben téged, mint vevőt védjék. Számtalan olyan lehetőség létezik, hogy biztonságosan le tudd foglalni a telket. Így más már nem tud vételi ajánlatot tenni, azonban probléma esetén te vissza tudsz lépni. Az ilyen megoldásokat azonban már mindenképpen szakemberekkel kell közösen megalkotni.

11. Kizáró tényező a vásárlásból, ha valami probléma adódik az eladó telekkel?

Hívj:

(70)209-29-99

Az elmúlt években már jóval több mint száz eladó telek átvizsgálását végeztük el. Ez idő alatt láttunk rengeteg hibát. Igazából minden szempontból tökéletes építési telekkel mindössze két alkalommal találkoztunk. Mindössze négy olyan eladó telek volt, amire építészeti szempontból azt javasoltuk az ügyfelünknek, hogy ne vegye meg. Ebből egy megvette, és igazi kihívást állítva elénk a tervezéssel is megbízott. Ebből született ez az épület:

Panorámás luxusház

A legtöbb esetben az eladó telek kapcsán felmerülő problémák orvosolhatóak. Némi kompromisszumot követően pedig építésre teljes mértékben alkalmasak lehetnek. Egyszerűen úgy kell kezelni, hogy a telek adottságai korlátozottabbak. Ettől függetlenül lehet jó az eladó telek. Igazából nem az a kérdés, hogy jó-e a telek, hanem az, hogy a Te céljaidnak megfelelnek-e az adottságai. Mi pusztán annyit tudunk tenni, hogy segítünk felfedni az eladó telek valós adottságait.

A csapat

Várhelyi Tibor

Várhelyi Tibor

építészmérnök

Koris János Dániel

Koris János Dániel

tervezési vezető, és építész tervező
Koris János Dániel

Sőrés Gergő Bence

építész tervező

Bodnár Anett

Bodnár Anett

építész tervező

Koris János Dániel

Mészáros Máté

építész tervező

Várhelyi Tibor

Malek Zsolt

kivitelezési és projektvezető

Koris János Dániel

Bernárd Apor

marketing

Koris János Dániel

Szerémy Dániel

Pénzügyi tanácsadó

Koris János Dániel

Schneider Krisztofer

Ügyfél konzulens, kapcsolattartó

Ahol találkozhattál velünk

ZAEV EPITOIPARI ZRT
X-Build
Üzletember akademia
mohari
BIMLine
BNI
babaTB