Panroámás luxusház

Panorámás luxusház Budaörsön a domboldalban. Kilátás a völgyre

Tervező Koris János Dániel, Balog Mária 2021

Panorámás luxusház

A terület mivel a domborzati adottságoknak megfelelően meghatározó helyen helyezkedik el, mely a település sok szemszögéből látható, a településképi megjelenés és látványvédelem szempontjából kiemelkedő szerepet tölt be.

panorámás luxusház 2
panorámás luxusház 3
panorámás luxusház 5
panorámás luxusház 2

A tervezett épület félszint eltolásokkal földszint és emeletes kialakítással tervezett.

Az épület tömegformálásával, félszint eltolásával igyekszik kiszolgálni maximálisan a helyszíni domborzati adottságokat, és a funkcionális igényeket, mellette a megfelelő téralkotást; átmeneti terek (pl. félszint eltolások, közlekedők), és konzolosan fedett teraszok képzésével. Az épület kubatúrája a helyszíni adottságoknak megfelelően egy irányban longitudinális, hosszanti tömegképzésű. Az épület bejárata, annak előtere az épület tömegugrásainál, és központi lépcsőházi részéhez szorosan komponált. Az épület félszint eltolásaiból adódóan a közlekedő, folyosó rendszerei és az azokról feltárt helyiségek szervezése (ÉK-i vagy DNY-i homlokzatra komponáltan) váltakozik félszintenként. Az épület kiszolgáló helyiségei a lépcsőházi közlekedő mag közelébe komponáltak, és a huzamos tartózkodású helyiségek (nappali, szobák) pedig a lépcsőháztól távol a közlekedők végén kerülnek feltárása.

Az épület színei az arculati kézikönyv alapján is javasolt, visszafogott pasztell színárnyalatok, színdinamikailag harmóniát képző árnyalataival kialakítottak. Fehér, törtfehér homlokzati vakolat felülettel és fehér/törtfehér árnyalatú lapostető szerkezetekkel, a nyílászárók szintén fehér/törtfehér árnyalattal kerülnek kialakításra, melyek közül egyedül a bejárati ajtó eltérő színű, annak vizuális kiemelését hangsúlyozva.

Külön kihívás volt, hogy a telek igen keskeny. Az új épület mindössze 3,7m széles falakkal együtt. Ezért kapott hatalmas üvegablak megnyitást oldara.

A csapat

Várhelyi Tibor

Várhelyi Tibor

építészmérnök

Koris János Dániel

Koris János Dániel

tervezési vezető, és építész tervező
Koris János Dániel

Sőrés Gergő Bence

építész tervező

Bodnár Anett

Bodnár Anett

építész tervező

Koris János Dániel

Mészáros Máté

építész tervező

Várhelyi Tibor

Malek Zsolt

kivitelezési és projektvezető

Koris János Dániel

Bernárd Apor

marketing

Koris János Dániel

Szerémy Dániel

Pénzügyi tanácsadó

Koris János Dániel

Schneider Krisztofer

Ügyfél konzulens, kapcsolattartó

Ahol találkozhattál velünk

ZAEV EPITOIPARI ZRT
X-Build
Üzletember akademia
mohari
BIMLine
BNI
babaTB

Megtetszett az épület?

Rendeld meg!