Diósd luxus családi ház

Diósd luxus családi ház medencével és okosotthon funkciókkal.

Tervező Koris János Dániel, Balog Mária 2020

Diósd luxus családi ház

A tervezett épület három szintes; pince, földszint plusz emelet kialakítású. Az épület alaprajzi elrendezése hossz és keresztirányú közlekedő rendszerekkel kerül feltárásra, amelyen belül az azonos funkciójú helyiségek csoportosítottak, blokkokat képeznek. 

luxus ház okos otthonnal 1
luxus ház okos otthonnal 2
luxus ház okos otthonnal 5

Az épület fő feltárása egy bejárati előtérből indul, melyből nyílik a garázs, és egy mosdó helyiség. Tovább haladva a nappali, és étkezőhöz jutunk, melyekhez szervesen kapcsolódik a konyha, hozzá tartozóan egy kamra helyiséggel. A nappali egyik szeparáltabb végén jutunk el a szülői háló helyiségéhez és a hozzá tartozó fürdő, és gardrób helyiséghez.

A nappali, és étkezőből érhető el a hátsókert felé komponált, azzal egységet alkotó kültéri terasz, melyről megközelíthető egy különbejáratú hobbi helyiség. A teraszhoz kapcsolódik egy körüljárható kültéri medence.

A nappali szerves részeként, téralkotó bútor elemként jelenik meg az emeletre vezető lépcső, felette, és melette egy nagyobb légtér került kialakításra, ezáltal az emeleti közlekedő és a nappali egyedi kétszintes tere közötti harmónikus téregyüttest létrehozva.

Az emeleten helyezkednek el a gyermekszobák, és a vendégszoba, valamint az egyéb helyiségek. Innen nyílik egy nagyobb emeleti terasz, míg az egyik gyerekszobából és vendégszobából szintén kialakított a kapcsolat a lapostetős részekre.

Az épület telepítésénél fontos szempont volt az utcában meghatározott, szabályozott 5m-es előkerti építési vonalhoz történő igazodás. Az épület tömegalakításánál fontos szerepet játszott az alaprajzi terek csoportosított szervezése, melyek diszpozíciójából kerültek kialakításra az épület homlokzati síkváltásai. Az így formált kubatúrák attikafallal ellátott terasztetőkkel, az épület fő tömegkubusa pedig magastetős kialakítással, egy oromfalas nyeregtetővel történő lefedése végeredményként egy kedvező arányú aszimmetrikus tömegkompozícióval rendelkező épületet alkottak. A kellemes benapozás biztosításához nagyobb méretű ablakok és teraszajtók kerültek kialakításra a teraszkapcsolattal rendelkező nappali és étkező helyiségnél, az épület bejáratánál pedig konzolos előtető tervezett. Az épület színei a településkép védelmi rendelet alapján is javasolt, településen jellemző fehér, szürke, és földszínek, színdinamikailag harmóniát képző árnyalataival kialakítottak. Fehér homlokzati vakolt felületekkel, fa anyaghatású kerámia homlokzati betétekkel, a nyílászárók, az árnyékolást biztosító szerkezetek tartó keretei és a fémlemez fedések, fémszerkezetek pedig középszürke árnyalattal kerülnek kialakításra.

luxus ház okos otthonnal 4
luxus ház okos otthonnal 7

A csapat

Várhelyi Tibor

Várhelyi Tibor

építészmérnök

Koris János Dániel

Koris János Dániel

tervezési vezető, és építész tervező
Koris János Dániel

Sőrés Gergő Bence

építész tervező

Bodnár Anett

Bodnár Anett

építész tervező

Koris János Dániel

Mészáros Máté

építész tervező

Várhelyi Tibor

Malek Zsolt

kivitelezési és projektvezető

Koris János Dániel

Bernárd Apor

marketing

Koris János Dániel

Szerémy Dániel

Pénzügyi tanácsadó

Koris János Dániel

Schneider Krisztofer

Ügyfél konzulens, kapcsolattartó

Ahol találkozhattál velünk

ZAEV EPITOIPARI ZRT
X-Build
Üzletember akademia
mohari
BIMLine
BNI
babaTB

Megtetszett az épület?

Rendeld meg!